26 nov

Bedrijfreportage Zaanse Ondernemers

Zaanstad Schilderwerken & Francis Smile Foundation
Francis Blok, directeur van Zaanstad Schilderwerken, heeft het initiatief genomen voor het opzettten van een foundation.

Niet ongebruikelijk dat het bedrijfsleven goede doelen ondersteunt, promoot en beheert maar voor de bouw- en onderhoudssector mag dit toch een unicum genoemd worden. Francis is een sociaal bewogen mensen mens. Haar verleden in de gezondheids- en mantelzorg en het bedrijfsleven heeft haar doen besluiten om mensen bewust ie maker van Sociaal Gemotiveerd Ondernemen. Daarnaast is gewoon plezier tussen mensen onderling een belangrijke drijfveer.

Francis:”…een bedrijf runnen moet leuk zijn en daarnaast sociaal bewust. Het is fantastisch iets bij te dragen aan de maatschappij met je bedrijf, wat is er nou leuker dan een lachend gezicht!”

Wat is “De Francis Smile Foundation”?
De Francis Smile Foundation is een stichting voor en door mensen die de wereld een beetje vrolijker probeert te maken. De stichting heeft tot doel mensen een leuke en bijzondere dag te bezorgen in de breedste zin van het woord. De doelgroep iets te geven dat met de middelen van hun dagelijks bestaan onbereikbaar is. Wij denken daarbij aan mensen met een beperking, ouderen en gehandicapten.

Dit Noord Hollandse initiatief wordt gefinancierd door het bedrijfsleven. Belangrijke voorwaarde is dat de donateurs de doelgroepen een mooie en leuke herinnering geven en zij dragen daarbij mee aan een sociaal bewogen ondernemerschap. Het is dus investeren in het welzijn van mensen die je in je directe omgeving raken.

Ieder bedrijf kan meedoen en donateur worden van de stichting met een vaste bijdrage per jaar Deze club van donateurs is ook degene die mede gaat bepalen waar de giften naar toe gaan, zo kun je het resultaat direct zien en meten, bij jou in de buurt.

Francis:”Het is natuurlijk geweldig als je als onderneming iets kan doen voor je directe omgeving, we hebben allemaal mensen om ons heen die we dat extraatje gunnen en een warm hart toedragen Natuurlijk Is niet alleen het financiele plaatje belangrijk. maar ook het bijdragen in de vorm van vrijwilligers, materiaal, transport, hulp etc. Op die manier kun je ook je bedrijf nog extra op de kaart zetten met een warm gevoel. Voorbeeldje? We zouden bijv een dagje naar Artis kunnen met bejaarden, maar die moeten dan wel gehaald en gebracht worden en gedurende de dag ook nog begeleid worden. Kijk daar heb je dan mensen voor nodig die hun tijd ter beschikking stellen”

Hoe zit dat met die neus?
Francis:”Is het je niet opgevallen dat bij bedrijfsmeetings of andere bijeenkomsten van het bedrijfsleven mensen altijd zo serieus kijken en bezig zijn? Natuurlijk is ondernemen een serieuze zaak, maar je moet daar wel plezier aan beleven en dat proberen we te bereiken met een verrassend eenvoudig hulpmiddel. Plezier in je onderneming kun je delen met anderen die het een stuk minder makkelijk hebben. Daar wordt je toch vrolijk van?
Het logo van de foundation is een clowngezichtje met een volle rode neus Waarom? Om mensen wat op te vrolijken Het informatiepakket bevat naast allerhande informatie over de foundation ook een gezellige rode clownsneus. Zet hem maar eens op en je zult merken dat mensen beginnen te lachen. En dat is nou net de achterliggende gedachte van de stichting; give a smile away everyday!

Samen is het sleutelwoord
Francis:”Een belangrijk onderdeel van de foundation is natuurlijk het samen komen van de donateurs, uit allerlei vakgebieden en allen met hun eigen dynamiek en manier van ondernemen. Dat maakt het leerzaam en eens in de zoveel tijd ook gezellig tijdens de te organiseren┬ábenefiet gala avonden voor de foundation” U doet toch ook mee?

 

Aan de stichting is door de belastingdienst de anbi status toegekend zodat giften aftrekbaar zijn.
Meer weten?
Kijk op: www.francissmileloundation.nI
of mail direct naar:
info@francissmilefoundation.nI